Allmäna tips

 • Åk hemifrån tidigt på morgonen, gärna en vardag. Risken för köer är liten och det blir en mer behaglig upplevelse av det hela.
 • Det går att betala med euro samt dansk och svensk valuta både på färjan/färjebiljetten och på bordershop. Växel återfås dock oftast i Euro.
 • Packa dina saker i kartonger. Det finns begagnade kartonger vid utgången av bordershop som man får ta gratis. Fråga personalen!
 • Ta med matsäck hemifrån. Förvisso kan du äta något på vägen eller på båten, men båtmaten är dels dyr och dels inte särskilt rolig så det är bättre att ta med sig något man tycker bra om.
 • Ta med en vän. Det gör resan roligare och billigare!
 • På båten bör du köpa en kundvagnspolett. Den kan du sätta på nyckelknippan. Det är väldigt frustrerande att komma fram till Bordershop och upptäcka att man glömt Euromynt, som är vad kundvagnarna accepterar.
 • Du kan spara hälften av båtbiljettpriset eftersom det brukar finnas ett erbjudande om halva kostnaden tillbaka om man åker tillbaka inom ett antal timmar. Detta brukar inte vara några problem att hinna eftersom Bordershop ligger så pass nära hamnen i Puttgarden. Pengarna du får tillbaka kan du spendera i båtens tax-freeshop som ibland kan ha bra erbjudanden på alkohol, parfym eller godis.
Erbjudanden och dextrosol

En liten folder med erbjudanden och några dextrosol som delades ut i bilkön till båten på senaste resan

Kundpollett

En pollett i samma form som ett euromynt, vilket kan köpas på båten

Filled starclass="hover"Unfilled starclass="hover"Unfilled starclass="hover"Unfilled starclass="hover"Unfilled starclass="hover"Unfilled starclass="hover" - No -
Post to Twitter Posta till twitter

2 Responses to “Allmänna tips”

 1. Lars skriver:

  Tycker detta är mycket smartare – och mer miljövänligt:

  1. Beställ och betala din vin & sprit på http://www.FlaskExpressen.com
  2. Åk med linjebussen 999 från Malmö till Köpenhamn för 100 kr.
  3. FlaskExpressen levererar dina varor direkt till buss 999 under uppehållet i Danmark.
  4. Du kvitterar och åker hem till Malmö gratis med 999:an

  Prisbilden är så här:

  Typisk besparing (mot Systembolaget) i Tyskland: 50%
  Typisk besparing hoss FlaskExpressen 40%

  Inte vårt att resa 10 timmar för dom sista 10% besparing. Tur/retur med FlaskExpressen och Buss 999 tar 2 x 60 min.

  mvh // Lars.

 2. Anders skriver:

  @Lars: Hur mycket får man ta med sig på linjebuss 999? Full ranson? Blir det lika smidigt om man inte bor i Skåne? Har man tid att flytta över 20 plattor öl och 12 flaskor spritmellan bussar och tåg vid byten?

  Nä, det verkar vara bra för mindre inköp och då är ju frågan om det är värt att ens åka över till Köpenhamn och hämta sin beställning när man kan gå till Systembolaget och köpa det lilla.

Leave a Reply